Naravoslovni dan za 8. in 9. razred
Na zadnji marčevski dan smo se 8. in 9. razredi kljub dežju odpravili na naravoslovni dan v Postojnsko jamo in Predjamski grad. Zelo smo uživali, na vlakcu v jami pa kar vriskali od sreče.
Imeli smo tudi privilegij, da smo v tem kraškem biseru bili čisto sami! Res imamo krasno deželo in radi obiskujemo naše znamenitosti. Na koncu dneva smo bili zelo utrujeni, saj smo poleg jame in gradu obiskali še čudovito moderno interaktivno razstavo EXPO in jamski VIVARIJ. Krasno doživetje!
Po analizi dneva nam je bilo najbolj všeč: jamski vlak, Predjamski grad, človeška ribica in prostrane dvorane v jami.

Učenka Lea je dan opisala takole:
V četrtek, 31.3. smo se učenci 8. in 9. razredov odpravili na naravoslovni dan.
Dan smo začeli kar zgodaj, z zborom ob 7.30 in odhodom ob 7.45. Učenci 8. razredov smo se najprej odpeljali v Postojno, kjer smo po prihodu najprej pojedli malico. Nato smo si ogledali Expo in razstavo o razvoju na Zemlji. Potem smo si še ogledali vivarij, v katerem bivajo jamske živali. Med njimi smo videli slavno človeško ribico. Ob 11.00 je bil čas za ogled Postojenske jame v katero smo se odpeljali z vlakcem. Vožnja nas je v veliki večini zelo navdušila. Naprej smo po jami pešačili in si ogledovali jamska čudesa. Ogled jame smo prav tako zaključili s priljubljeno vožnjo z vlakcem. Po ogledu smo imeli čas, da smo pojedli lunch pakete. S polnimi želodčki smo se naprej z avtobusom odpravili do Predjamskega gradu, ki smo si ga ogledali. Tam smo tudi izvedeli nekaj o življenju na gradu v tistem času. S tem smo naravoslovni dan zaključili. Ob okoli štirih smo prispeli nazaj pred šolo, kjer smo se vsi naužiti nove izkušnje, odpravili domov.

Lea Keber Lešnik

Dostopnost