MEPI POSKUSNA ODPRAVA (OŠ Šentvid, Toško čelo, Topol, Hrastenice, Belo, Gonte, Polhograjska Grmada, Polhov Gradec)

»Program MEPI je program osebnega razvoja mladih, v katerem mladi uživajo, se spopadajo z izzivi in so za to nagrajeni. Program mlade spodbuja k ustvarjalnemu in ciljno naravnanemu preživljanju prostega časa, katerega način izkoriščanja močno vpliva na to, v kakšno osebo se bo mladostnik razvil.«

Ponosni smo, da na naši šoli program MEPI poteka že četrto šolsko leto. Po »koronskih« letih je za osvojitev bronastega priznanja zopet potrebno izpeljati dve odpravi (poskusno in kvalifikacijsko). Na poskusno odpravo, ki je potekala v petek in soboto, 2. in 3. junija 2023, se je napotilo devet naših mepijevcev.

Prvi dan jih je pot vodila od naše šole, mimo Toškega čela in Topola do Hrastenic, kjer so si, še v sončnem vremenu, postavili šotore in začeli pripravljati večerjo. Močan naliv jim je prekrižal načrte in poskrbel za to, da so se poskrili v šotore, se družili in zabavali ter pomagali drug drugemu pri odpravljanju posledic neurja. Kasneje je na vrsto prišla tudi večerja in kurjenje tabornega ognja, tudi ob pomoči dijakov, ki so prav tako bili na Mepi odpravi. Slabo vreme, utrujenost, mokra oblačila, luže v šotorih in druge neprilike niso pokvarile zmagoslavnega razpoloženja v taboru.

Naslednje jutro so si pripravili zajtrk, izmenjali doživetja pretekle noči, pospravili mokre šotore, napolnili nahrbtnike, pripravili zemljevide in kompase ter se odpravili novim zmagam naproti. Strma pot jih je vodila proti Belu, mimo Gont, kjer so se povzpeli na stopničasto Polhograjsko Grmado. V oblačnem, a prijaznem vremenu, so pot nadaljevali mimo Planinskega doma na Ravneku. Po šestih urah dogodivščin in iskanja prave poti so nasmejani in ponosni nase svojo odisejado končali na avtobusni postaji v Polhovem Gradcu.

Vsi (Nataša B., Janko, Maruška, Jaka in Simona B.), ki smo pripomogli k temu, da je bilo njihovo doživetje enkratno in nepozabno, bi se radi zahvalili in čestitali Piki, Izi, Zarji, Maši, Lei, Aljažu, Roku, Avi in Kaji za njihovo neustrašnost, odločnost, nepopustljivost, pogumnost, zvedavost in uspešnost.

Dostopnost