V sredo, 8. 11. 2023, bodo učenci 8. razreda imeli kulturni dan z naslovom Po Prešernovih stopinjah na Gorenjskem (Vrba, Kranj). 

Zbor: 7.50 pred jedilnico. Reditelja naj pred odhodom prevzameta šolsko malico in jo razdelita učencem. Odhod: 8. 00 pred dvorano Gimnazije Šentvid. Kulturni dan se bo pričel ob 9. uri na parkirišču v Vrbi. Ogledali si bomo Prešernov spomenik, cerkev svetega Marka, lipo, ki raste sredi vasi, in Prešernovo rojstno hišo. Nato se bomo odpeljali v Kranj, kjer je Prešeren preživel zadnji dve leti svojega življenja. Šli bomo v Prešernov muzej, do Prešernovega spomenika v središču mesta ter v Prešernov gaj, kjer sta pokopana pesnik in njegova hči Ernestina. Tu bomo kulturni dan tudi zaključili, približno ob 13. uri. Učenci naj imajo s seboj trdo podlago, pisalo, učni list ter malico. 

Stroške kulturnega dne boste starši poravnali po položnici (2,20 € na učenca Prešernova rojstna hiša v Vrbi, 2,50 € na učenca Prešernova hiša v Kranju, prispevek za CŠOD: 2 € na učenca, avtobus). Predviden prihod pred športno dvorano Gimnazije Šentvid je okoli 13.30. Učenci imajo po končanem kulturnem dnevu kosilo.

učiteljica Maruška Kerin

Dostopnost