1.DAN

Danes smo se odpravili v CŠOD Fara. Učitelji CŠOD-ja so nas prijazno pričakali ter nas postregli z odličnim kosilom. Po kosilu smo se odpravili na bazen, ki je na Hrvaški strani. Na večerji smo Kristijanu zapeli za rojstni dan. Nato pa je sledil sprehod okoli Fare, kjer smo si ogledali 100 let staro lipo, nekaj lesenih kipov in cerkev.

Zala Dvoršak Zamernik, Naja  Kozlevčar Kralj, Ajda Gasparič in Zala Gasparič

  1. DAN

V torek zjutraj smo se zbudili naspani in polni energije za plavanje, kjer smo se učili in vadili nove tehnike. Po plavanju smo se vrnili v dom, kjer smo pojedli odlično kosilo. Potem so nekateri učenci pisali Cankarjevo tekmovanje, ostali pa smo odšli v gozd na uro preživetja v naravi. Med uro smo se naučili zakuriti ogenj in postaviti zasilni bivak iz vrvice in šotorskih kril. Nato smo imeli prosti čas, po njem pa večerjo. Naslednja dejavnost je potekala v telovadnici, kjer smo se igrali različne igre z žogo. Dan smo zaključili s toplim spancem.

Kiara Starič, Elizabeta Ema Kerin, Kiara Omahne, Pia Pondelak in Tinkara Kogovšek

3. DAN

V sredino jutro smo se zbudili polni energije in pripravljeni za začetek dneva. Pojedli smo zajtrk in odšli na bazen. Po kosilu smo se igrali družabne igre, nekateri pa so počivali. Nato pa je sledil zabaven adrenalinski park Fara in igranje na igrišču. Štirje učenci iz 6.a pa so odšli na regijsko tekmovanje iz matematike, ki je potekal v OŠ Metlika. Po večerji smo plesali polko in Belgijski ples. Dan pa se še ni končal saj je potekal turnir iz namiznega tenisa.

Zala Dvoršak Zamernik, Naja Kozlevčar Kralj in Klea Jakin Trunkl

4. DAN

Po zajtrku smo odšli plavat, kjer smo se trudili po najboljših močeh, saj je jutri testiranje. Ko smo prišli v dom, smo imeli nekaj prostega časa, potem pa pojedli kosilo, kjer se nam je pridružil tudi naš ravnatelj g. Jaka Saje. Tekmovalcem Kresničke je prinesel teste, vsem nam pa bonbone. Skupaj smo se odpravili na pohod do slapa Nežica in mu zaplesali Belgijski ples. Po njegovem odhodu smo dokončali turnir namiznega tenisa in dobili zmagovalca. Po večerji smo odšli v telovadnico, kjer je vsaka soba predstavila svojo točko. Po točkah smo zapeli himno lanskoletne šole v naravi in poslušali glasbo ter plesali. 

Kiara Starič, Pia Pondelak, Klea Jakin Trunkl in Lina Merkun

Šola v naravi se nam počasi zaključuje. Polni vtisov in novih prijateljstev se vračamo v petek, 7. 4. 2023, okoli 15-ih (športna dvorana Gimnazije Šentvid).

Veselimo se, da se kmalu vidimo in objamemo 😉

 

Dostopnost