Življenje je kot vožnja s kolesom.

Da bi ohranil ravnotežje,

se moraš premikati.

A. Einstein

 Dragi učenci, spoštovani starši, cenjeni sodelavci!

 Pred nami je novo šolsko leto in z njim novi izzivi, nove dogodivščine in nove izkušnje. Po dolgem in vročem poletju nas najprej čaka barvita jesen, nato bela zima, sledi zelena pomlad in za tem smo spet pri novem poletju. Eno leto je čas, ko se Zemlja enkrat zavrti okoli Sonca. Kaj vse bomo v tem času počeli in kdo vse je na šoli za kaj zadolžen, najdeš v tej publikaciji. Svetujem, da si jo natančno prebereš in si zabeležiš tiste dogodke, ki so zate najbolj pomembni. In ne mislim le tistega, ki označuje začetek novih počitnic 😊

 Šola je prostor velikega pomena za vse učence, ki jo obiskujete in s tem tudi za vse starše. Prav tako je zelo pomemben prostor za vse zaposlene, saj velik del svojega časa preživimo v njej. Za dobro vzdušje na šoli smo odgovorni vsi in dosežemo ga lahko le s skupnimi močmi, tako da se med seboj usklajujemo na spoštljiv način. S tem postavimo trdne temelje za osnovno dejavnost – kvalitetno poučevanje in uspešno učenje. Znanje je valuta, ki je v svetu najbolj cenjena in odpira vrata pri bodočih delodajalcih. V imenu vseh zaposlenih se zavezujem, da bomo storili vse, kar je v naši moči, da bomo ustvarjali najboljše možne pogoje za učenje. Na vas, učencih, pa je, da pogoje čim bolj izkoristite in s sprotnim šolskim delom in učenjem pridobite potrebno znanje za uspešno nadaljevanje šolanja.

 Poleg pridobivanja znanja se v šoli učimo sobivanja v skupnosti, sprejemanja drugačnosti, uživanja v uspehih in soočanja z neuspehi. Gradimo si samozavest, razvijamo osebnost, tkemo prijateljstva za vse življenje, učimo se odgovornosti in medsebojnega spoštovanja. Ciljev, ki jih zasledujemo, nam nikakor ne zmanjka.  

 Želim vam prijetno, uspešno in zdravo šolsko leto 2022/2023. Ponosen sem, da sem prevzel krmilo barke z imenom Osnovna šola Šentvid.

 Jaka Saje

ravnatelj

PUBLIKACIJA (2022-2023)

Dostopnost