Spoštovani starši.

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (SVIZ) je za sredo, 9. marca 2022 za področje šolstva napovedal stavko.

Naša sindikalna zaupnica me je obvestila, da se bo stavki priključila tudi večina zaposlenih na naši šoli. Zato vas obveščam, da bo OŠ Šentvid v sredo, 9. marca 2022 v času stavke ZAPRTA.

Pouk in razširjeni program se ne bodo izvajali.

Ker vemo, da nekateri starši nimate nobenih drugih možnosti varstva otrok, bomo na šoli izvajali NUJNO VARSTVO za učence od 1. do 5. razreda, samo za predhodno prijavljene učence. Nujno varstvo (to ne bo pouk) bo potekalo od 6.30 do 15. ure. Učencem bomo zagotovili 1 obrok (pakirana malica),

Učence pripeljite na glavni vhod, kjer jih bo prevzela dežurna oseba. Ker na ta dan ne bomo pripravljali kosila je smiselno, da imajo tisti učenci, ki bodo v šoli ostali do 15. ure, s sabo tudi svojo malico – saj bo le šolska malica verjetno premalo.

Prosim vas, da mi najkasneje do torka, 8. marca 2022, do 8. ure zjutraj sporočite, če svojega otroka prijavljate v nujno varstvo. Prosim, da prijavo posredujete le tisti starši, ki nujno varstvo resnično potrebujete. Na moj e-naslov sporočite ime in priimek otroka, razred, ki ga obiskuje, kdaj bo prišel v šolo in kdaj ter kako bo odšel domov. Šolski avtobus bo vozil drugo jutranjo vožnjo (brez predure), domov pa ob 15. uri.

Priloženo vam pošiljam tudi SVIZ-ovo obvestilo staršem.

Obenem vas obveščam, da je Vlada RS sprejela odlok, po katerem uporaba obraznih mask v šoli ni več obvezna. Odlok začne veljati v ponedeljek, 7. marca 2022.

Prijazen pozdrav in vse dobro vam želim,

Nada Paj

OBVESTILO GO SVIZ, STAVKA

Dostopnost